2 Ekim 2011 Pazar

sokağa atılan köpekler

beddua okumayı hiç sevmem ama bazı insanlar gerçekten çok hak ediyor.
şimdi nerden geldik bu konuya derseniz; tam olarak ne kadar hayvanseverim bilinmese de ben köpekleri çok severim. kedileri de sevmeye başladım. ama en sevdiğim hayvan ne derseniz; balık. ikincisi de kuş. NEYSE KONUDAN SAPMAYALIM.... bu aralar bunu çok sık duymaya başladığım için sizinle paylaşmak istedim. konuda yaşlandı diye bırakılan köpekler. tanıdığım biri 15 yıllık köpeğini artık yaşlandı diye sokağa atmış. neymiş artık çok yaşlıymış artık evde olmasına gerek yokmuş. HEM DE EVİ BAHÇELİYMİŞ..... başka bir tanıdığımda yeni aldığı yavru köpeği ayda 700 dolardan fazla harcama yaptırıyor diye terk etmiş........ ARKADAŞIM BUNA NASIL CAN DAYANIR... SEN O KÖPEĞİ NİYE ALIYOSUN O ZAMAN BEN DE ONU ANLAMIYORUM ALMA BAKMA O ZAMAN ONU EVE ALDIĞIN ZAMAN ZATEN O SENİN BAKMAN GEREKEN CANINDAN Bİ PARÇA OLUYO BAKAMİCAKSAN HİÇ ALMA.
GERİZEKALILAR


neyse bu konuda gerçekten çok sinirliyim kusura bakmayın. bi de 700 dolardan fazla harcattı şerefsiz demiş; KİM ŞEREFSİZ ACABA

4 yorum:

  1. Bu konu bence çok önemli, bir kere hayvanların meta gibi para karşılığı satılmasına karşı çıkmalıyız. Para veripte hayvan alan insanlara şaşırıyorum, bir de masrafı yüzünden sokağa bıraktıysa o tam bir öküzmüş, ağzımı bozdum ama öküzler beni affetsin artık.

    İnsan olan eğer hayvan bakacaksa zaten sokakta dolaşan binlerce yoksul hayvanı alsın, yetmediyse barınaklardan alsınlar da bir insanlık görevini yerine getirsinler. pet shopta zaten bakılan köpeği ben evime alır mıyım hiç?

    Neyse sıkıntı cana verilen değerin ülkemizde asgari seviyede bile olmamasından kaynaklanıyor. Dağlarda binlerce can öldürülüyorda hala askerlik sistemi tartışılmıyorsa biz nasıl hayvan haklarını savunamıyoruz diye boşuna üzülüyoruz gibi geliyor..

    YanıtlaSil
  2. ben de sana katılıyorum, geçen ay yedikule hayvan barınağına gittim. o kadar fazla petshoptan alınıp ortaya alınmış hayvan vardı ki... bazıları almış iki gün sonra yavruyu kapının önüne koymuş, bazısı yaşlı diye yola bırakmış daha neler neler.. gidip mama yardımında bulunduk ama yapabileceğim keşke başka şeyler olsa bi tane barınaktan köpek alabilsem keşke :). parayla alan insanları zaten hiiiç anlamıyorum ve inanır mısın barınaktaki köpeklerin büyük bi kısmı zaten cins... millet çocuk oyuncağı olarak görüyo bu işi.
    bence de 'can'a verilen değer böyle olunca her şeyi beklemek mümkün...

    YanıtlaSil
  3. Benim eski sevgilim bir kedi yavrusu almıştı, tam 1500 lira :)

    Sonra ayrıldık zaten ;) Şaka bir yana da insanlar beyinlerini neyle yiyorlar acaba? Özellikle yaşlandı diye sokağa bırakmanın anlamı nedir, yaşlıysa huzur içinde ölmesi için çaba sarfedip biraz insan olsan...

    YanıtlaSil
  4. haha :D. ya zaten bence bi hayvanı sen yavru olarak evine alıyosan; nolursa olsun ona her şekilde bakmalısın, kendi çocuğun gibi..

    bak burda yedikulede ortaya bırakılanların biraz hikayesi var, facebook'un varsa okuyabilirsin.. neler var neler...

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.144976097982.116543.729567982&type=3

    YanıtlaSil